Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. 2. 2009

8 útočníků

Je to tak, během zimní přestávky se opět začalo s příchody a odchody hráčů. Odešli vlastně pouze čtyři hráči - útočník Necid, defenzivní záložník Tavares, stoper Latka a pravý obránce Krajčík.
Oproti tomu přišli útočníci Besta, Fořt, Pekhart (hostování) a obránce Kaufman. Dlouhodobě zraněný je stále především Litteri a uvidíme, jak to bude s Dřížďalem.

No v podstatě je to stále stejné, Karel Jarolím vždy nevidí v ničem problém, má optimistické vyhlídky, ale faktem je, že drsná příprava na sezónu vždy odrovná hned několik hráčů. Uvidíme, jak tomu bude letos. Už teď jsou ale zprávy o zranění Suchého, Šmicera, Jandy a Černého.

Když si uvědomíme, že máme 8 útočníků (z toho, pravda, Litteri stále zraněný), nastává otázka, co s nima budeme dělat? V pohárech stejně Karel Jarolím hraje především na jednoho útočníka (a někdy to ani není útočník - viz Latka, Švento), snad, že by hrál Janda a Ivana záložníky. Stejně je ale zřejmé, že několik útočíků si moc nezahraje, a to hrozí především Pekhartovi... Je tu jen na hostování, takže si to hostování možná prosedí na lavičce, jak se ve Slavii také stává.
Místo Tavarese by měl hrát Cissé, ale vzhledem k tomu, že neodehrál téměř nic v soutěžních zápasech, těžko můžeme hádat, jak uspěje. Snad jedinou možnou myslitelnou variantou je Tijani Belaid (jak to zmínil Karel Jarolím), ale vzpomeňme, že zrovna Belaida neustále kritizuje za špatné bránění... A teď by to měla být jeho nápň práce???

No a také je otázka koho na stopera. Brabec nebude moci hrát první zápas, Suchý může být ještě zraněný, takže opět máme pouze improvizované možnosti. Co by zvolil v tomto případě KJ, to je ve hvězdách... Zřejmě by hráli vzadu Hubáček a Švento (když to nevyšlo v útoku, tak to zkusíme na stopera).

Na kraj obrany máme Kaufmana, Šikliće, Hubáčka a Dřížďala. No snad to bude stačit...

KJ si již tradičně připravil krocení zlého muže. To zřejmě musí být a každou cenu od dob Pudila, který se prosadil. U Abraháma ani Blažka to nevyšlo, proto KJ přišel s novým objevem - Alešem Bestou.
Pavel Fořt je kapitola sama pro sebe. Je to sice sympaťák, ale na hřišti mu to zrovna moc nejde. V podstatě jsme byli rádi, že se nám ho podařilo prodat - proto se zdá jeho nákup jako krok zpět.. No uvidíme, musíme doufat, že v té cizině něco pochytil.

Je třeba se opět přes zimu připravit na to, že KJ rád dělá pokusy se sestavou a až když je situace kritická, částečně se uklidní. Naštěstí žádné poháry teď nehrajeme, nějakých nervů tak budeme ušetřeni.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář