Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. 5. 2008

Kousek od titulu...

Tak, tak. Sparta poslední utkání nezvládla, Slavia naopak dvakrát za sebou vyhrála venku po hrozivém zápase se Žižkovem. Po něm už přestali mnozí Slávisté věřit a mnozí Sparťané si byli jistí jako nikdy dřív. A tak bylo vidět, jak přistoupili k zápasu s Bohemians 1905. Psychika dělá hodně a když se nemusí nutně vyhrát, remíza je dobrá. Už je skoro konec a náskok je tak velký....
Jenže ono se to nezdá. Jeden prohraný zápas a hned chybí tři body. Což by ani nevadilo, jenže Slavia překvapivě vyhrála nejen v Olomouci, ale i teď v Boleslav.
A jak je možné, že najednou taková změna?

a) debakl se Žižkovem - Už předtím Slavia neproměnila celou řádku penalt, měla problémy. Derby a zkrat Davida Kalivody byl začátek, ale Žižkovem to skončilo. Slavia působila, že jí dochází dech a že se jen kumulují problémy.
b) vyloučení Tomáše Řepky - Ač David Kalivoda předvedl věc nevídanou, zkrat Tomáše Řepky způsobil mnohem větší pohromu. Jednak týmu víc chyběl, navíc byl vyloučen hned v první minutě (a ještě za trochu něco jiného), a pak taky nedal gól :-)
c) otevření Edenu - Je to jen můj názor, ale otevření Edenu a zápas s Oxfordem musela být ohromná psychická vzpruha nejen pro hráče, ale i pro fanoušky. Vytvořila se ohromně přátelská atmosféra.
d) rozlosování zápasů - Sparta narazila na Brno a Ostravu, o jsou velice kvalitní týmy, kterým jde o pohár UEFA. Slavia jela do Boleslavi, která působila (aspoň podle toho, co jsem viděl) jako by snad byla spokojená se stavem 0:1, pak i se stavem 0:2.
Kdežto Spartě tentokrát moc nepomohl ani rozhodčí Královec. Penalta, kterou dostala Sparta, byla (jak by řekl tehdejší Sparťan Ivan Horník) přísná. Už předtím měli být ve Spartě vyloučeni Kolář za faul na brankáře a Slepička za úmyslné šlápnutí na protihráče (od kterého byl rozhodčí pár metrů a nereagoval!!!).

Poslední kolo s Jabloncem se pravděpodobně odehraje už v Edenu. Slavii stačí bod k titulu. Završí tak zdaleka nejúspěšnější sezónu v novodobé historii.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

...

PoKy, 11. 5. 2008 1:16

A to bych zapomněl na to, že důležitá je vždy sestava!