Jdi na obsah Jdi na menu
 


9. 8. 2009

Pravda a mýty o zápase s Tiraspolem

Tiraspol byl médii zbytečně podceňován - To je částečně pravda. Podívejme se na výledky TIraspolu v předkolech LM:
2009: Inter Turku - Sheriff Tiraspol 0:1 Sheriff Tiraspol - Inter Turku 1:0
2008: FK Aktobe - Sheriff Tiraspol  1:0 Sheriff Tiraspol- FK Aktobe  4:0
          Sheriff Tiraspol - Sparta Praha   0:1 Sparta Praha - Sheriff Tiraspol   2:0
2007: Sheriff Tiraspol - FC Rànger's (AND) 2:0 FC Rànger's (AND) - Sheriff Tiraspol 0:3 Beşiktaş JK - Sheriff Tiraspol  1:0 Sheriff Tiraspol - Beşiktaş JK 0:3
2006: Pyunik Jerevan - Sheriff Tiraspol 0:0 Sheriff Tiraspol - Pyunik Jerevan  2:0 Sheriff Tiraspol - Spartak Moskva 1:1 Spartak Moskva - Sheriff Tiraspol  0:0
2005: Sliema Wanderers (MLT) - Sheriff Tiraspol 1:4 Sheriff Tiraspol - Sliema Wanderers (MLT) 2:0 FK Partizan - Sheriff Tiraspol 1:0 Sheriff Tiraspol - FK Partizan  0:1

Takže nelze říci, že by Tiraspol byl na úrovni těch úplně nejhorších týmů. Na druhé straně ale vyšla střetnutí Šerifu Tiraspol i tehdejšího mistra Zimbru Kišiněv s českými týmy vždy celkem snadno ve prospěch českých týmů. Šerif má prý větší rozpočet než Slavia, má teď také v týmu mnoho cizinců, což dřív nebývalo - to je další argument pro sílu podněsterského týmu. Kdo ale viděl zápas Slavia - Tiraspol, musel mít jednoznačnou představu o kvalitě kišiněvského týmu. Nebyli si schopní nahrát, byli neškodní, ve všem horší, na úrovni možná Příbrami, možná Kladna.
Měli jsme smůlu - To měli, ale - kolikrát jsme měli naopak nehorázné štěstí? Viz památný zápas se Žilinou nebo s Ajaxem, stejně tak dvojzápas s Vasluí. Jednou musí přijít i moment, kdy se to otočí. Šerif jsme neměli vyřadit 0:0 a 1:0, ale mnohem větším rozdílem. Nesmíme zapomenout také na to, že jsme ještě předtím dostali gól, který rozhodčí neuznal kvůli údajnému faulu na brankáře.
Nesmyslná defenzivní taktika - Proč se snažíme i s podprůměrným týmem hrát na 1:0? Je pravda, že to bylo dáno i útočnou nemohoucností, ale měli jsme hrát mnohem více útočně. Bohužel podobné hra na nulu vzadu je u Slavie častá a je legrační, že stejně nevychází a pořád na ní hrajeme.
Čachry Karla Jarolíma - Proč je co zápas to úplně jiná sestava? Žádná osa týmu už neexistuje, Brabec je pryč, Vaniak nechytá, ostatní, kteří odehráli všechny soutěžní zápasy, hráli pokaždé jiný post. No to se pak těžko hráči sehávají. Levý obránce hraje útočníka, stoper hraje defenzivního záložníka, levý obránce hraje stopera? Proboha proč? Chápu, kdybychom na tyto posty nikoho neměli, ale my máme. Tohle prostě KJ prokaučoval.
Hráči se nesnažili - kdo zápas viděl, tak tohle nemůže říci. Hráči makali a běhali, ale byli nesehraní.
Už se nám nic nemůže stát - Na konci zápasu bylo evidentní podcenění. Nikoho by ani nenapadlo, že neškodný Tiraspol dokáže v 90. minutě vůbec něco udělat, natož dát gól. Proto hráči Slavie nejen, že nezdržovali, ale dokonce si to nahrávali i v nastaveném čase hezky dozádu, jako by se nic nemohlo stát.
Karel Jarolím to prokaučoval - ano, prokaučoval
Promarněná jedinečná šance dostat se do ligy mistrů - tak to vůbec. Platiniho reforma je ideální pro takové lemply, jako je naše nebo bulharská liga. Nově zavedená mistrovská část je poměrně snadná, protože jsou zde jen mistři, ale jen z těch zemí, které mají horší koeficient (mistři ze zemí jako Anglie, Francie, Rusko postupují přímo do LM). Nemistrovská část je pak o to brutálnější. Takže tým, který by býval skončil druhý a hrál předkola, by měl mnohem horší cstu do LM. Náš mistr bude i při horším koeficientu hrát snazší mistrovskou část.
hrát více předkol = menší šance hrát LM - tak to zase ne tak úplně. Náš mistr bude od příští sezóny hrát o jedno předkolo navíc, což by mělo být prý horší. Ale ve druhém předkole jsou ještě slabší týmy, navíc hrát  předkolo navíc znamená možnost se rozehrát. Což je naopak výhodou. Kdyby Slavia hrála letos o předkolo víc, třeba by bývala byla více sehraná a Tiraspol by vyřadila. Ale kdo ví...
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář